Edició 2012

Autor Norbert Tomas i BilbenyNorbert Tomàs i Bilbeny (Barcelona, 1962) És fotògraf professional i activista cultural en l’àmbit de la gestió cultural, l’associacionisme i el dret d’autor. L’any 1983 va entrar a formar part de l’equip de gestió i promoció d’activitats de Joventuts Musicals de Barcelona. Del 1999 al 2007 va ser President de l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya. L’experiència associativa de més de 25 anys l’ha dut a ser membre organitzador de nombrosíssimes activitats culturals i juvenils per tota la geografia espanyola i l’estranger. Ha format part de diferents juntes directives de diferents associacions musicals catalanes i ha estat membre fundador i Secretari del Consell Català de la Música. És co-editor dels tradicionals calendaris de Els Pagesos i l’Ermitaño. El febrer de 2011 és nomenat Director General de Difusió i Promoció Cultural del Departament de Cultura i posteriorment Director del Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya (CoNCA) fins el 2013.  

Sorprèn trobar a Barcelona, en un espai escenografiat tant reduït, aquest Pessebre amb persones que transmeten vivament un missatge amb autoconeixement de representació i transcendència.

És difícil de percebre i plasmar en un furtiu temps fotografies de la rica i detallista posada en escena. De l’obscuritat emergeixen rostres amb natural intensitat expressiva facilitant la tasca del caçador d’imatges. Però aquest queda amb la sensació d’haver pogut captar més la profunda humanitat que els actors amb discapacitat són capaços de traduïr-nos com ningú missatges dels nostres valors universals. La nit em va atrapar.

Norbert Tomàs. Desembre, 2010.