EL PESSEBRE VIVENT DE LA TORRE DEL SURO ARRIBA A LA 26ena EDICIÓ

Única representació: dimecres 18 de desembre de 2019, a les 18:00

SINGULARITAT

Un pessebre únic on tots els seus actors són persones amb discapacitat intel·lectual

UN CLÀSSIC DE NADAL A BARCELONA

26 anys teixint complicitats amb la ciutat fan d’aquest esdeveniment una cita obligada i especial pels visitants

El Pessebre vivent de la Torre del Suro, que enguany arriba a la 26a edició, és una iniciativa del centre ocupacional Taller Sant Camil, que des de fa més de 50 anys dóna servei a persones amb discapacitat intel·lectual al barri del Guinardó de Barcelona. En total hi participen més d’un centenar d'actors i actrius entre usuaris del centre ocupacional, professionals i col·laboradors d’altres entitats.

La representació, Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular 2016, es realitza a partir de l’escenificació de quadres estàtics que el visitant del pessebre vivent va trobant en l’itinerari. Aquests quadres són de temàtica diversa, oficis que es perden o desapareguts, bíblics o costumistes.

L’atractiu arquitectònic del pessebre és també La Torre del Suro, un indret excepcional que permet crear atmosferes i ambients difícils d’aconseguir en zones urbanes. Aquest edifici de 1910 és un excel·lent exponent de l’arquitectura modernista. La visita al pessebre vivent és una oportunitat per contemplar-lo amb tot el seva esplendor, ja que la resta de l’any l’accés a la finca és restringit.